Ej nöjd med utredningen

Genom en olycka har jag besvär med höger knä, vänster axel och halskotpelaren. Allt resulterade i en subdural hematoma. Om det går att få ett pris vill jag göra detta privat. Jag är över 70 år, min utredning här i Kronoberg har pågått sedan 2009 utan några egentliga svar. En lämplig undersökning som ger mig svar på om där finns några fel eller inte och om där finns att det går att göra något åt det. Tiden rinner iväg!

Nu vet vi inte vad du gjort för röntgen tidigare men har man inte gjort en magnetkamera (MR) av de kroppsdelar du nämner så kan just MR vara ett alternativ om tidigare utredning ”gått i stå”. MR är en mycket bra undersökningsmetod för att diagnos av leder, ryggrad, mm.

Om man inte är nöjd med den läkare eller den utredning man får för tillfället kan man gå till annan läkare. Denne anser kanske annorlunda om dina problem. Sedan är det alltid upp till den läkare som undersöker dig om han/hon anser att ytterligare utredningar behöv. En patient kan aldrig kräva en undersökning som inte förordas av läkare eller annan remissföreskrivare.

Det finns privata vårdenheter som både undersöker dig och gör undersökningen med MR, CT, mm. på plats. Dom flesta av dessa är anslutna till försäkringskassan vilket då endast kostar dig den taxa som även är för den offentliga vården.

Aktuella väntetider för MR kan du se på sajten [ www.vantetider.se ].

K.T. rtgssk
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.