Svar från bäckenmätning

Fråga För 1 ½ månad sen gjorde jag en bäckenröntgen pga komplicerad förlossning som slutade i akut snitt. Jag är inte gravid i dagsläget men röntgensvaret är jätte viktigt för mig då jag fortfarande ältar att det blev snitt och jag vill gärna veta varför! Hur lång tid ska det behöva ta för att få ett röntgensvar? Är det bara läkaren som skickade remissen till röntgen som har tillgång till svaren eller kan man kontakta en annan läkare som hjälper en att få svar på röntgen?

Bäckenmätning
Klicka på bilden

Svar Vi tar sk. bäckenmätningar för att kontrollerar utgångsmåtten i lilla bäckenet. Detta oftast vid sätesbjudning där barnet ligger med rumpan neråt och planeras att födas så. Utgångmåtten från lilla bäckenet ska således klargöra om en sådan förlossning kan ske. Om det skulle visa sig att måtten är för små för en sådan ”naturlig födsel” göres kejsarsnitt.
Svar från denna undersökning skickas då omgående till remitternade doktor/mottagning.

Vid komplicerade, redan genomförda ”naturliga” förlossningar, kan man även efteråt röntga och mäta bäckenmåtten inför en ev. framtida graviditet. Detta för att i förväg konstatera om det ev. kan bli en komplicerad förlossning vid en eventuell graviditet. I så fall kan man i förväg planera för ett kejsarsnitt.
Svar från denna då oftast tidbokade undersökningen skickas först efter ca: 7-10 dagar. Detta är ingen akutundersökning som kräver ett svar omgående.
Din doktor eller den mottagning som skickade dig till röntgen har således svaret sedan länge. Kontakta honom/henne för besked om resultatet.

Svarat av K.T. rtgssk
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.