Om behovet att röntgas

Jag har och lider av migrän och huvudvärk sedan jag var 15 år nu är jag strax över 40 år. Hård massage på punkter i skuldror, nacke och huvud samt kiropraktik fungerar för min smärta. Samt att jag kontinuerligt tar Zomig nässpray, Imigran och Alvedon . Jag har ”kämpat” i alla år med att jobba och leva med smärtan men det är tungt. Övertygad om att stress och personlighet också har med detta att göra men det är mycket på frestande att ständigt ha ont. Och jag är förtvivlad och ensam i detta.
Min HC läkare anser att jag har ont pga mitt jobb och min personlighet. Jag har förstått att det sällan är större fel på patienter som mig. Men det är svårt att inte bli orolig av detta. Jag känner mig ”sned” i vänster sida av ansiktet (dock knappt synbart) har vid tillfällen blivit bortdomnad i ansiktets ena sida. Har oftare bortdomningar i arm och fingrar. Krypningar i axlar och nacke. Brännan känsla i hjärnans vänstra sida har hänt ett flertal ggr men !
går snabbt över. Klart jag blir orolig i f a det är något farligt? Eller en liten blodpropp eller annat. Vad vet jag? Jag vet bara att jag har ont. Jag har även som 10 åring fallit från liten höjd ner på min nacke. Jag har läst om Atlaskotan en klinik som kan rätta till den kotan.

Något måste göras. Anser ni att röntgen av min nacke och hjärna kan vara en god idé? Och hur skall jag få min läkare att skriva remiss på magnetröntgen? Om han inte vill, kan jag bekosta detta själv och vart? Under kort tid så har 2 personer i min åldersgrupp åkt upp på akuten med symptomer som mina och det har varit lättare hjärnblöding. Problemet är att jag som ständigt har ont, ständigt har en trött värkande hjärna har suddat ut gränserna om vad som är migrän, stress eller något allvarligare.

Oj detta var en komplex anamnes…. Våra radiologer har ingen möjlighet eller kunskap att bena ut alla dessa kliniska symtom och ge dig en vettig förklaring eller trolig diagnos.

Har man kroniska smärtor eller symtom som inte går över så kan det finnas anledning till att närmare undersöka orsaker. Framför allt om detta sedan tidigare inte är gjort. Dvs. du tidigare inte har gjort en röntgen av nacke och ev. skallen. Många sjukdomar inom rörelseapparaten går att behandla eller lindra idag om man bara kan sätta fingret på orsaken.
Det finns idag flera privata vårdaktörer inom bla. Stockholms-området som både undersöker, röntgar och ev. gör en MR om behovet finns för diagnosen. Detta både till vanlig patientaxa (försäkringsansluten) som ev. självkostnadspris. Sök dessa på Internet och kontakta dom.

Man kan enligt lagen inte kräva en undersökning som inte förordas av en legitimerad läkare eller annan remissföreskrivare.
Är man inte nöjd med sin doktor har man dock rätt och det kan även vara befogat att gå till en annan läkare. Om inte annat så får man då en sk. ”second opinion”.

 K.T. rtgssk
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.