Cysta vid MR-hjärna

Jag svimmade ihop en del och va borta från 5-10 min innan jag vaknade kan även svimma sittandes. Gjorde en magnet röntgen och de kom fram till att jag har en Cysta mellan mina hjärnhalvor vad gör det? är det farligt? Går den att ta bort?

Många cystor som hittas i hjärnan hittas vid undersökning av annan orsak. Dessa är så kallade ”bifynd”. Dessa cystor ger oftast inga symtom utan ”bara finns där”. Vissa typer av cystor är även medfödda.
Dock kan cystor i hjärnan ge symtom som då föranlett en undersökning. Vilka symtom cystan ger beror ofta på vilken storlek och var den sitter. Påverkar den bl.a. ventrikelflödet av likvor ger detta oftast symtom. Tryckförändringar i skallen kan ge yrsel, huvudvärk, illamående, etc. Beroende på typ av cysta samt vilka symtom den ger kan man antingen följa förloppet eller om så behövs operera.
Men vilken typ av cysta det rör sig om och om en ev. behandling av denna är indicerad kan våra radiologer inte ge dig svar på. Likaså om det är denna cysta som är orsaken till dina svimningar.
Detta bör du höra med din egen doktor.

Svarat avK.T. rtgssk
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.