Långvariga problem med migrän och huvudvärk

FrågaJag har och lider av migrän och huvudvärk sedan jag var 15 år nu är jag 42 år. Hård massage på punkter i skuldror, nacke och huvud samt kiropraktik fungerar för min smärta. Samt att jag kontinuerligt tar Zomig nässpray, Imigran och Alvedon . Jag har ”kämpat” i alla år med att jobba och leva med smärtan men det är tungt. Övertygad om att stress och personlighet också har med detta att göra men det är mycket på frestande att ständigt ha ont. Och jag är förtvivlad och ensam i detta.
Min Vc läkare anser att jag har ont pga mitt jobb och min personlighet. Jag har förstått att det sällan är större fel på patienter som mig. Men det är svårt att inte bli orolig av detta. Jag känner mig ”sned” i vänster sida av ansiktet (dock knappt synbart) har vid tillfällen blivit bortdomnad i ansiktets ena sida. Har oftare bortdomningar i arm och fingrar. Krypningar i axlar och nacke. Brännan känsla i hjärnans vänstra sida har hänt ett flertal ggr men går snabbt över. Klart jag blir orolig i fall det är något farligt? Eller en liten blodpropp eller annat. Vad vet jag? Jag vet bara att jag har ont. Jag har även som 10 åring fallit från liten höjd ner på min nacke. Jag har läst om Atlaskotan en klinik som kan rätta till den kotan. Något måste göras.
Anser ni att röntgen av min nacke och hjärna kan vara en god idé? Och hur skall jag få min läkare att skriva remiss på magnetröntgen? Om han inte vill, kan jag bekosta detta själv och vart? Under kort tid så har 2 personer i min åldersgrupp åkt upp på akuten med symptomer som mina och det har varit lättare hjärnblöding. Problemet är att jag som ständigt har ont, ständigt har en trött värkande hjärna har suddat ut gränserna om vad som är migrän, stress eller något allvarligare.
Tacksam för svar. Orolig 42 år som inte vill gissa orsaken själv längre. Som vill ha konkret fakta efter 17 års värk.

SvarHar du inte tidigare genomgått någon form av radiologisk undersökning för dina besvär kan detta nu vara en god ide’ att börja med.
Med tanke på ditt tidiga fall kan röntgen av nacken till en början med vara befogad. Många besvär ut i skuldrorna och armarna härrör från problematik inom halsryggen. En konventionell röntgen av nacken är en enkel och snabb undersökning som oftast föregår en ev. senare magnetkameraundersökning (MR) av halsryggen. Detta kan du nog få remiss för av din läkare.

Som vanligt säger vi till dem som inte är nöjd med sin nuvarande läkares åtagande att man kan och får gå till en annan för att ev. få ny syn på de besvär du har.

Svarat avK.T. rtgssk
Röntgen Helsingborg lasarett

Ett svar på ”Långvariga problem med migrän och huvudvärk”

  1. Jag har exakt samma upplevelse av migrän som dig. Texten är en kopia utav vad jag skulle kunnat ha skrivit, Tar Zomig. Har ej fått remiss till röntgen då det anses som inget är fel. Min upplevelse är att min hjärna värkt sönder efter alla är. Det är min oro. Hur har det gått för dig?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

© Fråga Röntgendoktorn 1999-2023, www.rontgen.com 1998-2023