Cystor i levern

 Jag har fått utdrag från min journal har gjort en ct-röntgen där står tre mindre förändringari levern som tolkas som benigna cystor . Om det är malingt hur vet man det? inga prover tagna. Där står även misstanke om degenarativt betingad cysta i höger acetabulum.jag har fortfarande ont i magen o höger sida.

 De fynd du beskriver är helt godartade och har ingen koppling till buksmärtorna.

 TLA. överläkare
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

2 svar på ”Cystor i levern”

  1. Hej, jag är mycket orolig, trots att jag läser om cystor i levern och att det i dom flesta fall är ofarliga, min mage har blivit så stor att folk tror att jag snart ska föda. Jag är över 60 år och sen tre månader tillbaka bli magen större och större.
    Jag har gjort ultraljud och en bukröntgen och går nu och väntar på en bukröntgen med förstärkt kontrast, men jag orkar inte gå så här längre. Varje dag är en plåga och jag kan snart inte gå, klä på mig eller röra mig som en vanlig person.
    Kan magen spricka? Kan jag dö under tiden jag väntar på röntgen? Min läkare har inga svar och mina anhöriga är rädda för denna stora mage. Jag dryper av svettattacker och kan inte äta för jag är proppmätt fast magen är tom. Jag haft två urinvägsinfektioner på raken och höger sida vid midjan gör ont när jag går. Det man sett på dom röntgenbilder som är gjorda är att höger njure är aningen nedsatt och mycket mindre än vänster och så en massa cystor i levern. Ska jag dö nu?
    Jag blir tokig om jag inte får ett svar snart. Kan jag åka in till ett sjukhus och begära operation?

  2. fick besked efter att jag hade haft ont i höger sida att jag hade en cysta i levern. Enligt läkaren så kan man få det efter ett utlandsbesök baciller från ev maten. Kan den spricka av sig själv ? eller måste det opereras med ultraljud ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

® www.rontgen.com 1998-2024 :: Fråga Röntgendoktorn 1999-2024