Privat MR-knä

Var finns privat magnetröntgen? Vad kostar en röntgen av knä?

För att genomgå en radiologisk undersökning inom den offentliga sjukvården måste du ha en remiss. Dvs. en läkare (din egen) ska ha undersökt dig innan.
Detta läkarbesök kostar den vanliga patienttaxan inom ditt landsting (150-300:-). Själva MR-undersökningen kostar dig sedan inget. Det kan dock visa sig både svårt och tidskrävande (lång väntetid) denna väg beroende på din åkomma och sjukhus. Alternativet är att din doktor skickar din remiss till ett sjukhus med kort kö till MR. Detta kan man själv kontrollera under www.vantetider.se.

Det finns dock privata vårdaktörer som har generellt kortare väntetider och kan snabbare ta emot lägre prioriterade undersökningar.
Har dessa avtal med landstingen eller ett försäkringsbolag där du har en sjukförsäkring betalar du bara den vanliga offentliga taxan för ett sjukbesök (ca. 150-300:-). Kostnaden för själva MR-undersökningen kostar dig sedan inget. Går du däremot som privatperson till en vårdaktör i privat regi och inte utnyttjar eller har ev. avtal med landsting eller försäkringsbolag kostar en MR-knä dig någonstans mellan 3-4000:-.

Sök på Internet så finner du en privat vårdaktör nära dig… Det finns måååånga att välja på idag.

K.T. rtgssk
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

Ett svar på ”Privat MR-knä”

  1. Har en korsbandskåda där jag samt en kiropraktor tror att korsbandet möjligtvis kan vara av, skulle vilja veta om det skulle behövas operation eller inte via en magnetröntgen. Vet att det skulle ta lång tid genom att stå på väntelistan på sjukhus. Har du koll på någon privat som man kan boka en magnetröntgen med? Helst från umeå och uppåt. Går även om det finns någon i finland till gränsen vid sverige.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.