MR av ryggraden

Fråga Jag skall göra magnetröntgen av bröstrygg samt ländrygg . Jag undrar om det inte är något fel på kotorna? Min kiropraktor tror på diskbråck . Kan de se om det är något fel på något organ eller typ tumör som trycker på ryggen.

Svar Magnetröntgen (MR) är det optimala valet och en excellent metod för att undersöka hela ryggraden och ryggmärgen. Eventuella diskbråck eller annan patologi i detta området ses oftast bra med denna metod.

Svarat av K.T. rtgssk.
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

4 svar på ”MR av ryggraden”

 1. Många har dåliga ryggar av någon orsak. Man får se det som en folksjukdom.
  Som med allt annat ska man göra det man klarar av. Får man väldiga besvär från ryggen av att spela golf bör man kanske inte göra detta hur mycket man än tycker om detta.
  Har du varit hos sjukgymnast, kiropraktor eller liknande?
  Prova med ett besök här. De kan kanske hjälpa dig med att träna upp och behandla funktionsstörningar i din ryggen.

  Kim T. rtgssk

 2. Vad skall jag göra. Spelar golf och tränar mycket. 67 år och alltid haft dålig rygg länd. Akut får jag svårt att gå, röra mig, sitta. Hugger på begge sidor men inget mot benen. Brukar gå och lägga mig tar då voltaren. Vaknar efter lång sömn smärtfri men stel som jag alltid är. Golf blir svår , likaså jogging. Med stavar bättre. Vill inte sluta golfa . Efter lyft och städning är jag kaputt. Det är så jobbigt för jag är lite hyper. Skall till läkare nu och be om röntgen.
  Önskar vägledning. Tack

 3. Hålla ihop och stödja, dämpa rörelser samt skydd för ryggmärgskanalen!
  Rörligheten är sekundärt…

 4. Vad är ryggradens tre viktigaste uppgifter?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.