Konstig känsla efter röntgen

Biverkningar efter röntgen, bränningar i bröst rygg och mun och torra ögon och högre tinnitus?
Sökte på en ortopedakutmottagning för ont i nacke och nedåt rygg och utåt axel. Min läkare på vårdcentralen talade om att hon skrivit i remissen att det var längesedan jag röntgade mig. Då menade jag bröstryggen. Den röntgade jag på 90-talet. Därefter röntgen 2008 av mage och hjärta?
Talade inte om för henne att jag röntgat mig i höstas med flera bilder och armen i somras. Jag har mått mycket dåligt de senast två tre månaderna på grund av värk och ångest och tinnitus och har även haft surrningar i huden efter mycket mediciner? Avkylning? Har gått ner ca 10 kg drygt den senaste månaden.

I fredags när jag gick till röntgen så visade det sig att det röntgade många bilder på bröstrygg. Min axel röntgades igen och flera bilder på hals nacke och runt.
På kvällen kände jag bränningar i huden på kvällen högre tinnitus. De följande tre dagarna t o m idag har jag haft brännande känsla i bröstet på ryggen, tappat smaken igen (tidigare gjort efter mediciner) + bränningar i munnen. Mina redan torra ögon känns ännu torrare.

Ångrar nu att jag röntgade mig. Kan dessa symtom bero på röntgen på min redan överanstängda kropp? Finns det chans i så fall att det går över?
Har även innan haft konstiga surrningar mm. i huden som ev. kommer från nerver i rygg eller nacke och mediciner m m. Varit med om flera incidenter som gjort det så här.

Röntgenundersökningar har gjorts i över etthundra år. Det finns inget som tyder på att röntgenstrålarna kan orsaka de besvär som du beskriver.

M. O. sjukhusfysiker
Röntgen Helsingborg