MR privat

icon_mini_faq I Amerika finns det många kliniker som erbjuder olika tjänster till privatpersoner, som t.ex. magnetkameraundersökningar. Finns det privatkliniker i Sverige som gör MR-undersökningar till patienter som vill bekosta det själva?

icon_mini_register Det finns i Sverige privata kliniker där du kan genomgå diverse olika radiologiska undersökningar. Däribland MR-undersökning.
Dock måste du som vid all annan röntgenundersökning, oberoende av klinik, vårdform etc., ha en remiss från läkare. Några privata kliniker har möjlighet till kombinerad klinisk undersökning samt en MR-undersökning. Väntetiderna hos dessa privata alternativ är relativt kort (1-2 veckor) då det oftast endast är MR-undersökningar av enklare karaktär som göres vid dessa kliniker.
Är kliniken ej ansluten till Försäkringskassan får man själv betala för undersökningen med den faktiska kostnaden. En MR-undersökning av t.ex. ländryggen kostar dig då mellan 3.000:- och 5.000:- beroende på hur omfattande undersökningen är. Mer information kring detta kan du få från t.ex. Praktikertjänst som driver Ellenbogen i Malmö, Medicinsk Röntgen Hötorget samt röntgen på Löwenströmska sjukhuset i Stockholm.

icon_mini_profile Tidbokningen MR
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

KategorierMRTaggar

4 svar på ”MR privat”

 1. Hej!
  Jag känner igen din ilska och maktlöshet, kanske kan detta vara ngt för dig!Sök på Fecit Eu care AB, står bl.a. om MR röntgen och hjälp att få tillgång till det.
  Önskar dig lycka till!
  Eva

 2. Jag har blivit pingisboll i olika avdelningar inom MAS i Malmö. Jag har ont i mellan benen, vänster benet, och ljumsken. Jag tappar känsla på utsidan av vänster låret. Jag har i 3 månader bett de göra MR röntgen på sista delen av ryggraden och ända ner till mellan låren. Efter 3 månder fick jag MR röntgen men bara på ryggen. Jag fick precis ett samtal från läkaren att en annan läkare bör titta på detta!!
  Jag är förbbanad, och känner mig maklös inför vården. Våra läkare/Specialister lysnar inte på patienten, utan gör bara sin undersökning, och sedan bollen sparkas till en annan specialiste med flera veckors vänte tid. Jag har vänt mig till patien nämnden och Chefsläkarna. Inget konkret har hänt. Kan ni hjälpa mig????

 3. Hej, jag nisshandlades på hemväg ifrån mitt arbete och fick en postal blödning i underbenet som vvart ärrvävnad. Senare då jag fick en magnetröntgen visade den även på en bruten menisk.
  MR togs många år efter och min fråga är: Kan man se på en MR röntgen när ungefär eller exakt hur gammal skadan är?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

® www.rontgen.com 1998-2024 :: Fråga Röntgendoktorn 1999-2024