Svaret

icon_mini_faq Hur säkert är röntgenresultat?
Jag har haft problem med min hals en längre tid och genomgått CT för hals samt vanlig röntgen för lungor. Jag är orolig för tumör, men min läkare menar att resultaten inte visar på det. Men hur säkert kan det vara? Nu efteråt har jag också funderat på att jag fick info om att jag skulle hålla andan under CT när en röst sade det till mig. Men det var aldrig någon som sedan sade det åt mig…
Hur påverkar det resultatet? Kan röntgenläkare se om om röntgenbilden är otydlig? Hur noggranna är man egentligen? Kan jag lita på min läkare?

icon_mini_register Du kan lita på röntgen.
Skulle din CT-undersökning av halsen vara suddig eller otydlig och inte gå att bedöma skulle du kallas tillbaka till röntgenavdelningen till förnyad undersökning eller komplettering (ta fler bilder). Vi på röntgenavdelningen är mycket duktiga på det vi gör och försöker hela tiden förbättra och optimera vårt arbetssätt, men eftersom människor inte är ofelbara kan jag därför inte garantera att det aldrig blir fel.

icon_mini_profile J. B. överläkare
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

Ett svar på ”Svaret”

  1. Hej!
    Jag har röntgat mina hand och visar ingeting, men i min finger leder har sprukit som jag ser. Hur kan jag lita på vanlig röntgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

® www.rontgen.com 1998-2024 :: Fråga Röntgendoktorn 1999-2024