Ultraljud av hemangiom

Fråga För några veckor sedan hade jag ont i magen ,då var jag hos läkare, då misstänkte han att det är gallstennar och fick åka på ultraljud, då upptäckte dem på ultraljud att det var ingen gallstennar men hittade en HEMANGIOM på min lever. Nu ska jag gå på en ultraljud som är slags”ekolodning”. Vet ni hur det går till med denna undersöknin, gör det ont,,, tacksam för svar!!!!

Svar Hemangiom är den ”vanligaste” benigna blodkärlsbildningen. Oftast små kärlförändringar här lokaliserad till levern. Större kärlnystan kan dock ibland påverka gallflödet från levern.
En ”ekolodning” är en vanlig ultraljudsundersökning. Detta är en vanlig metod för diagnostik av hemangiom.

Denna undersökning göres med en liten mängd kontrastmedel (2ml) som sprutas in i blodet. Denna kontrast ger en förstärkning av ekosignalen av blodkärl i levern.
Så det värsta med denna undersökningen är ett ”litet” nålstick i armvecket.

Svarat av K.T. rtgssk
Röntgenavdelningen Helsingborgs lasarett

3 svar på ”Ultraljud av hemangiom”

 1. Fick idag reda på efter ett ultraljud att dom hittat något på levern som läkaren kallade ofarligt nystan är det vanligt och hur orolig måste man vara att detta skulle vara något farligt typ en tumör? Är bara 35 år och inga symptom

 2. Hej, Jag har samma erfarenhet och ska nu gå på ultraljud med kontraströntgen. Har haft ont i flera månader, det tilltar hela tiden och jag har en konstant illamående känsla. Det finns ytterligare en punkt i buken som gör ont – det har kommit senare.
  Det känns hemskt att inte veta. Vid det första ultraljudet hittade man ett kärlnystan som är 4 cm stort.
  Nu är jag orolig just för att det står så lite kring det och alltid i samband med ofarlig och inte ont.
  Kan det vara något annat? Om så vill jag veta, för då vet jag om jag ska agera annorlunda än bara passivt vänta på att det blir värre och värre tills … (?).
  Vore tacksam att få en bra beskrivning vad det alt. kan vara så att jag kan agera på de olika spåren. Kunskap är A och O.

 3. Hej! Har haft jätte ont till och från vid levern nu i ca fem månader. Har gjort en ct röntgen och de kan inte riktigt avgöra om det är hemangiom eller något annat. Förändringen var 4cm stor. Är jätte orolig!! Ovissheten är hemsk. Mina levervärden är bra och jag har inga andra symtom mer än smärtan i magen. Jag undrar om man kan få smärtor vid levertrakten även vid godartade tumörer? Har små barn och är så orolig över detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.